Zeldzame Adelaar

De Spaanse Keizerarend is een schitterende en vrij grote adelaar met een spanwijdte van 74 tot 85 cm. Hij verschilt van de Keizerarend door zijn witte veren aan de voorkant van zijn boven en ondervleugels. Zijn leefgebied is zuid en west Spanje (grootste aantallen in de Extremadura) en Portugal en mogelijk Marokko.

In 1960 waren nog maar 30 broedparen over door inperking van hun leefgebied en illegale vergiftiging. Er zijn naar schatting nu 300-400 broedparen, gelukkig zijn hun aantallen weer aan het toenemen. Ze leven voornamelijk van konijnen, maar ook van knaagdieren en duiven, kraaien en eenden.

Ik heb deze prachtige vogel op twee verschillende locaties in de Extremadura kunnen fotograferen. In mei 2019 en ik ben begin december 2019 nog een keer terug geweest.

 

Spaanse keizerarend in het vroege morgenlicht

Laat een reactie achter